My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Sağlık İçin Bir Yağ: Bellanut Hindistan Cevizi Yağı

Sağlık İçin Bir Yağ: Hindistan Cevizi Yağı Bugün son zamanlarda dünyada ve ülkemizde popüleritesi son derece artan ve beslenme, sağlık, kozmetik gibi birçok alanda kullanılmakta olan, hepimizin uzaktan veya yakından tanıdığı ama kullanırken kimi zaman çekincelerinin olduğu hindistan cevizi yağına yakından bakacağız. Bitkisel beslenmenin önemi anlaşıldıkça ve bitkisel bazlı olan diyet ve gıdalar çeşitlendikçe hindistan cevizi yağı, aromalı tadı ve güzel kokusu ile alıp denediğimiz bir ürün haline geldi.Hindistan cevizi yağı, ketojenik ve Paleo diyetleri gibi dah birçok popüler diyette tercih edilen bir üründür . Gelin beraber sağlık açısından hindistan cevizi içeriği ve faydalarına bir göz atalım. Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde kullanılır? Hindistan cevizi yağı; pasta, kek, tatlı,kurabiye vs.tatlılarımızda hem sağlıklı yağ hem aroma hem de kokusu için kullanılır. Deterjan, sabun ve oda kokusu esansı olarak da kimyasal ürünlerde yer bulmaktadır. Kişisel bakımda , vücut nemlendirilmesi,saç bakımı ve parlatılması,vücut çaklaklarına uygulanması gibi birçok yerde hayatımızda aktif rol oynar. Aynı zamanda birçok hastalığa iyi gelmesi ve tedavisinde önerilmesi ile sağlıklı yağ olarak besinlerimizde yer bulmaktadır. Bellanut Hindistan Cevizi Yağını Keşfet İçin Tıklayın Günde Ne Kadar Hindistan Cevizi Yağı Günde 2 yemek kaşığı kullanmak sağlık açısından yeterli miktardır, bununla birlikte bu miktarı kademeli olarak artırmak en idealdir.Her besin kararında faydalıdır fazlası kilo problem başta olmak üzere sorunlara yol açabilir. Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yenir? Bu lezzetli yağı diyetinize eklemek veya enerji vermesi için kullanmanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağı yemek pişirmek, tariflerde veya sıcak içeceklere aromatik bir tad katmak amacıyla kullanılabilir. Yemek pişirmek için kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı yemek pişirmek için idealdir bunun sebebi yağ asitlerinin neredeyse% 90'ı doymuştur .Bu özelliği sayesinde yüksek sıcaklıklarda son derece kararlıdır.Bu da diğer yağlardan onu öne çıkaran özelliğidir. Aromalı bir şekilde yiyeceklerinizi Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında ve yakın sıcaklıklarda yarı katı halde bulunur ve 76 ° F (24 ° C) 'de erimeye başlar. Bu sebeple esnek olmasını sağlamak istiyorsanz buzdolabı yerine normal bir dolapta saklayabilirsiniz. Soğuk zamanlarda , kış aylarında katı hale gelir. Sıcak bir kaba koyduğunuzda çözülecektir.Çırpma veya karıştırıcı ile de kıvamını çözdürebilirsiniz. Şimdi kendimde uyguladığım ve önerdiğim pişirme çeşitleri: • Tavada kızartma ve soteleme: Sebzeleri, yumurtaları , etleri ya da balıkları pişirmek için hindistan cevizi yağından 1-2 yemek kaşığı veya yeterli miktarda kullanabilirsiniz . • Patlamış mısır: Havada patlamış mısır üzerinde eritilmiş hindistan cevizi yağını serpiştirin ya da ocak üstü patlamış mısır tarifinde bu yöntemi deneyebilirsiniz . • Pişirme: Tavuk, hindi ya da kırmızı etleri baharatlarla ovalamadan önce dışını kaplamak amacıyla kullanabilirsiniz. Tariflerde kullanabilirsiniz Hindistan cevizi yağı, çoğu tarifte 1: 1 oranında yağ veya tereyağı yerine kullanılabilir. Yumurta veya süt gibi soğuk malzemeleri karıştırmadan önce oda sıcaklığına getirdiğinizden emin olun , böylece topaklanmak yerine pürüzsüz bir şekilde karışır. Spordan sonra öncelikli tercihlerimden ve besleyici içeriği yüksek olan karışımlarda eriterek yavaş yavaş smoothie ve protein karışımlarına eklemek . Hindistancevizi yağı kullanılarak yapılan birkaç tarif: • Sote Kabak, Kabak ve Soğan (Hindistan cevizi yağlı) . • Hindistan Cevizli Tavuk Thai Curry . • Hindistan Cevizi Yağlı Smoothie . Kahve veya Çaya Ekleyerek hem içeçeklerinizi tadlandırabilir hem de şeker kullanımını bu sayede kısıtlayabilirsiniz. Bu yağı aromasını kullanarak şeker yerine kahve veya çayda kullanmak mümkündür.Aynı zamanda sert kahveyi seyreltir ve içemeyenler için bir tık daha yumuşatır. Bir veya iki çay kaşığı tercihe göre ekleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağının saklama koşulları Hindistan cevizi yağı güneş ışığı almayan, kuru ve oda sıcaklığında yaklaşık olarak 2 yıl dayanabilmektedir. 24.5 derecenin üzerine çıktığında sıvı hale gelen Hindistan cevizi yağı, sıcaklık düştüğünde ,soğuduğunda yeniden katılaşacaktır. Hindistan cevizi yağı ve sağlık Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri birleşimi, vücutta yağ kaybını arttırmaya, kalp sağlığını ve beyin fonksiyonunu artırmak gibi olumlu etkilere sahip olmasıyla öne çıkar. Hindistan cevizi yağı, belirli doymuş yağlarda yüksektir. Bu yağların vücutta diğer diyet yağlarına oranla farklı etkileri bulunmaktadır..Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri yağ yakmaya yardımcı olabilir ve bununla bilikte vücudunuza ve beyninize hızlı enerji sağlar. Hindistan cevizi yağı, vücuttaki HDL (iyi) kolesterol seviyelerini artıran doğal doymuş yağlar içerir ve LDL (kötü) kolesterolü daha az zararlı bir forma dönüştürmeye yardımcı olabilirler Kandaki HDL yani iyi olan kolesterolü yükseltirler bu sayede kalp hastalığı riskini azaltmada olumlu etkileri olabilir. Hindistan Cevizi Yağının Sağlık İçin Saymakla bitiremediğimiz faydaları Hindistan cevizi yağı; Orta Zincirli Yağ Asitleri (MCT) olarak bilinen Kaprilik Asit, Laurik Asit ve Kapik Asit içermektedir. Bu asitlerin sindirimleri kolaydır, yağ olarak depolanmazlar, karaciğer tarafından işlenip enerjiye dönüştürülürler. İçeriğindeki Orta Zincirli Yağ Asitlerinin etkilerine bağlı olarak Hindistan cevizi yağının faydaları oldukça fazladır • Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendirmekte rol oynar. Bu özelliği sayesinde Alzheimer ve epilepsi semptomlarını azaltmaya yardımcıdır. • Antibakteriyel ve antifugnal özelliğiyle bağışıklık sistemini destekler. Bağışıklığı güçlendirir. • Safra kesesi, mide ülseri, reflü ve pankreatit belirtilerini azaltır. • Diş ve eti sorunlarını önler. • Metabolizmayı hızlandırır ve güçlendirir. . Yağ yakımını kolaylaştırır,kilo vermeye yardımcı olur. • Bağırsak parazitlerinin oluşumunu engeller böylelikle sindirimi düzenler. • Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolestrolü(HDL) yükseltir. • Saç ve cilt bakımında aktif olarak kullanılır . Saçların sağlıklı büyümesini sağlar. Cildi besler ve onarır. • Candida ve maya mantarı enfeksiyonlarının olumsuz etkilerini azaltır. • Ufak kesik ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. Yara ve yanıkların tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. • Belirti oluştuğu ilk zamanlarda uygulanırsa varis oluşumunu engeller. • Yeni oluşan cilt lekelerinin görünümünü düzenler. Cilt lekelerini giderebilir – Yaşlanma karşıtı özellikleri vardır.Bu yüzden kozmetikte kullanılır. – Tiroit rahatsızlıklarına iyi gelir. – Kemik erimesine karşı savaşır. – Artrit ve romatizma ağrılarını hafifletir. – Plak ve ağız kokusu gibi çeşitli diş sorunlarına karşı etkilidir. – Hamilelik sonrası çatlaklarına iyi gelir.Çatlak tedavisinde selülit için kullanılabilir. – Güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından koruyabilir. – Bazı besinlerin hormonlar üzerinde etkileri vardır . Hindistan cevizi yağı da bunlardan biridir.Hormonları düzenlemekte rol oynar. – Reflüye iyi gelir. – Grip, kızamık, hepatit, herpes, SARS virüslerini, aynı zamanda ülser, boğaz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, zatürre ve bel soğukluğuna neden olan bakterileri öldürür. – Böbrek sağlığına katkı sağlar. – Basur'u (hemoroid) önleyebilir. – Kronik yorgunluğa iyi geldiği bilinmektedir. Enerji verir. – Kan şekerini dengeler. – İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Faydalarıyla birlikte mutlaka belirtilmesi gereken nokta da hindistan cevizi yağının ayn diğer yağlar gibi fazla miktarda tüketiminde olumsuz etkiler yaratabileceğinin bilinmesidir. Gereğinden fazla yağ tüketiminin obezite, yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri, kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini artırma gibi problemlere sebep olduğu bir gerçektir. Bu yüzden günlük yağ gereksinimi giderilirken tercih edilen yağların bir miktarı hindistan cevizi yağı ile değiştirilerek kullanılması sağlanmalıdır. R. Işın İmren

Chocolate Balls with Peanut Butter/Fıstık Ezmesi ile Çikolatalı Toplar

🙋🏼‍♀️Herkese merhaba❣️Günaydın 💜 Kimler 🍌 + 🥜+ 🍫 üçlüsünü seviyoor? Henüz bir ismi yok ama ben ona tam bir krizsavar diyorum😅Tatlı krizlerinize birebir benden söylemesi🙈 Hem bu pratik tarif sadece 3 malzemeden oluşuyor👇🏼 -Malzemeler; 🍌 Muz 🥜 Şekersiz fıstık ezmesi (Ben @bellanutpeanutbutter kullanıyorum ve kısacası bayılıyorum😍) 🍫Bitter çikolata -Yapılışı; 🍌Muzları dilimleyip içlerine fıstık ezmesi sürelim. Bu şekilde buzdolabında bekletelim❄️ 🍫Benmari usulü erittiğimiz çikolataya muzları batırıp tekrar buzluğa koyalım❄️ Sonra da afiyetle yiyelim🥰 ❣️Ara öğünlerinizde çayınızın kahvenizin yanında 3-4 adet yiyebilirsiniz❣️ Şimdiden afiyet olsun❣️ 🤔Tarifimizin adı ne olsun? Yorumlarınızı bekliyorum❤️ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hello everyone ❤Good morning 💜 Who's like the 🍌 + 🥜 + 🍫 trio? It doesn't have a name yet, but I'm just right I say a non-crisis That he told you about your sweet crises from me. This practical recipe consists of only 3 ingredients👇🏼 - Materials; 🍌 Banana 🥜 Sugar free peanut butter (I use @bellanutpeanutbutter and I simply love it😍) Bitter chocolate Fabrication; 1. Let's slice the bananas and put peanut butter in them. 2.Let's keep them in the fridge like this❄️ 🍫 Let's dip the bananas in the chocolate melted in Benmari and put them back in the freezer❄️ 3.Then let's enjoy it ❣️ You can have 3-4 pieces of tea beside your coffee for your snacks! Have a good meal now! What is the name of our recipe? Waiting for your comments❤️

Bitkisel Protein Kaynaklarından Gelen Sağlık

Spor yapan bireyler için antrenman kadar önemli olan birçok unsur vardır. Bu unsurlar beslenme, uyku kalitesi, zararlı alışkanlık düzeyi, bireyin yaşadığı sosyo-kültürel ortam, maddi imkanlar vb olarak sıralanabilir. Bu unsurların başında şüphesiz beslenme gelir. Beslenme çok önemli bir faktördür. Gerekli besinlerin yeterli miktarda ve çeşitli tüketilmesi gereklidir. Protein tüketimi normal beslenmenin yanında, sporcu beslenmesinde çok büyük bir rol almaktadır. Proteinin vücudumuzdaki başlıca ve en önemli görevi yapım maddesi olarak kullanılmasıdır. Proteinler ne kadar farklı besin türlerinden tüketilir ise yapımdaki faydalarıda o kadar artmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdaların yanında bitkisel gıdaların tüketimi protein ihtiyacını karşılamada oldukça önemlidir. Bunun yanında beslenme türü olarak vegan veya vejeteryan beslenmeyi tercih eden birçok birey bulunmaktadır. Bu bireylerin Protein ihitiyaçlarının karşılanması içinde bitkisel protein kaynakları çok önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda bitkisel protein kaynaklarının tüketiminin, hayvansal protein kaynaklarının tüketimine oranla birçok faydası bulunmaktadır. Bitkisel protein kaynakları daha yağsız ve fit bir vücut elde etmede kişilere yardımcı olur. Kalp-dolaşım sisteminin, sindirim sisteminin sağlılığının korunmasında ve geliştirlmesinde hayvansal protein kaynaklarına göre çok daha fazla oranda fayda sağlamaktadır. Bitkisel protein kaynaklarının içinde barındırdığı yüksek lif oranı diğer besin kaynaklarına oranla daha fazla tokluk hissi neden olmakta ve içerdiği zengin vitamin ve mineral profiliyle daha fazla fayda sağlamaktadır. Bitkisel protein kaynaklarının beslenmedeki yerini ve önemini anladığımıza göre, sizlerle birlikte BellaNut’ın bizlere sunduğu sağlıklı, lezzetli ve kaliteli bitkisel protein kaynaklarını yakından inceleyebiliriz. BELLANUT GURME SERİSİNİ KEŞFET KETEN TOHUMU Besin Değerleri (100 gr için) Protein: 18,1g Enerji (kcal): 454 Karbonhidrat: 3,4g Lif: 35,1g Kolesterol: 0g Yağ: 33,1g Sodyum: 74mg Kalsiyum:188mg Potasyum: 682mg Demir: 6,1mg Avitamini: 80.0 YULAF EZMESİ Besin Değerleri (100 gr için) Protein: 12,53g Enerji (kcal): 370 Karbonhidrat: 63,29g Lif: 5,43g Yağ: 1,0g Kalsiyum:54g Potasyum: 348g SOYA FASULYESİ Besin Değerleri (100 gr için) Protein:37,2g Enerji (kcal): 260 Karbonhidrat: 0,4g Lif: 17,1g Kalsiyum:251mg Potasyum: 1808mg SOYA KIYMASI Besin Değerleri (100 gr için) Protein:45,3g Enerji (kcal): 298 Karbonhidrat: 19,8g Lif: 14,1g Yağ: 1,1g Ürünlerimizin besin içeriklerine göz attığımızda içerdikleri yüksek protein, mineral ve vitaminleri görebiliyoruz. Bununla birlikte düşük yağ ve yüksek lif içerikleri ile sindirim sağlığımıza olumlu katkıları bulunmaktadır. Gerek sağlığınız, gerek spor hayatınızdaki dengeli gelişim için beslenmeye ve protein tüketiminde çeşitliliğe önem vermeyi asla unutmayın. Mümkün olabildiğince öğünlerinize bitkisel protein kaynaklarını eklemelisiniz. Bitkisel protein kaynaklarının tüketimini arttırdığınız zamandan itibaren sağlığınızdaki ve yaşam kalitenizdeki olumlu gelişimi farkedeceksiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sağlık dolu günler . R.Işın İMREN

Bellanut Yulaf Ezmesi ve Beslenme

YULAF Bir tür tahıl olan yulaf özellikle kahvaltı kaselerimizde çeşitli meyve kuruyemiş kurutulmuş besinler ve süt ile kombinasyonlanıp hem doyurucu hem besleyici olarak öğünlerimizde yer alır. Yulaf, bileşenleri sayesinde sağlığa yararlı birçok madde içerir. Fosfor, Tiamin, Magnezyum, Çinko içerir. Yulaf ezmesinin, kötü ( LDL ) kolesterolü düşürme konusundaki etkili bir yeteneği vardır.Yulaftaki birincil çözünür lif türü olan beta-glukan, sindirim üzerine etki ederek sindirimi yavaşlatmaya, tokluk hissi oluşturmaya ve iştah hissini bastırmaya yardımcı olur. Beta-glukan, bağırsakta kolesterolden zengin safra asitlerine bağlanabilir. Bununla birlikte bunları sindirim kanalından ve sonunda vücudun dışına taşıyabilir. Yulaf sağlık açısından da, kardiyovasküler hastalıklar ve diyabet gibi çeşitli hastalıklarla ilişkin kronik iltihabın zararlı etkilerini azaltmak için antioksidan görevi üstlenen fenolik bileşikler ve fitoöstrojenler olarak bilinen bitki kimyasalları içerir. Yulaf ezmesi, yüksek su ve çözünür lif içeriği sayesinde kilo vermeye ve bunun yanında açlık düzeyini kontrol etmeye çalışanlar için öncelikli tercih edilen bir besindir. Her türlü spor branşında enerji kaynağı olarak yoğun bir şekilde tercih edilmesindeki sebebi, içindeki hiç yok denecek kadar az oranda şeker barındırdığı, kaliteli karbonhisrat kaynağıdır. Bu sayede kan şekerini düşük tutarak, yüksek bir enerji kaynağı sağlar. Neden yulaf tüketmemiz gerektiğinin cevaplarını say say bitiremeyiz, bunlar sadece birkaçı. Kan şekerini düşürür, Antioksidan sağlar, Bağırsağınızda sağlıklı bakterileri teşvik eder, Kilonuzu yönetmek için kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur, Kabızlığı hafifletir, Ciltte kaşıntı ve tahrişi giderir, Kolon kanseri olasılığınızı düşür. Yüksek oranda bitkisel protein ihtiva eder. Enerji metabolizaması için kaliteli bir kompleks karbonhidrat kaynağıdır. İnsülin yanıtını iyileştirir. Nitrik asit üretimini arttırır. İnflamasyonu azaltır. Bol vitamin ve mineral sağlar. (Magnezyum, demir, çinko, potasyum, kalsiyum, folat, fosfor, bakır ve B1- B5 vitamini) Astım riskini azalttığına dair bilimsel araştırmalar vardır. Yulaf ezmesi ile yapabileceğiniz bir çok sağlıklı ve lezzetli tarif mevcuttur. Bu tariflerden ikisini sizinle paylaşmak isterim. Tariflere geçelim. Sabah Kahvaltısında; Malzemeler: Üç yumurta, 1 su bardağı yulaf ezmesi, 3,4 tutam maydanoz, 50 gr lor peyniri Hazırlanış: Bütün malzemelere derin bir kabakta karıştırdıktan sonra tabanı zeytinyağı ile kaplanmış tavada ön tarafını 3dk, arka tarafını 3 dk pişirdikten sonra service hazır hale getirilir. Tatlı olarak; Malzemeler: 1 tam muz, yarım su bardağı yulaf, 2 çay kaşığı tarçın, 3-4 adet fındık, istenilen ölçüde süt Hazırlanış: Muzlar doğranarak süt ve yulaf ile bir tatlı cupında birleştirilir. Fındık ve tarçın karışımın üstüne ekildikten sonra servise hazır hale getirilir. Tercihen yaz ayların soğuk tüketmek için buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra da tüketebilirsiniz. ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ (100G İÇİN) -Enerji 370 kcal -Protein 12,53g -Lif 5,43g -Karbonhidrat 63,29g -Yağ 1,0g -Kalsiyum 54g -Potasyum 348g Yulaf, günümüzde tespit edilen en sağlıklı ve besleyici değeri yüksek tahıllar arasında bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan bu tahıldan yulaf ezmesi, yulaf unu, yulaf kepeği gibi ürünler elde edilmektedir. Yulaf İçeriği İçeriğinde önemli vitamin ve mineraller barındıran yulaf bitkisel antioksidan bileşenleri bakımından çok zengindir. Bir porsiyon yulaf ortalama olarak 30 gram ve yaklaşık olarak 117 kalori içermektedir. Ağırlık olarak bakıldığında içeriğinde % 66 karbonhidrat, % 17 protein, % 7 yağ ve % 11 lif bulunmaktadır. Lezzetli tarifler yapabilmeniz için güzel ve kaliteli bir yulaf ezmesi kullanmanız çok önemli. Bellanut’ın ‘BellaNut Gurme Serisi Yulaf Ezmesi’ tarifleriniz için en doğru tercih olacaktır. Gelin birlikte ürünümüzün içeriğine göz atalım ve lezzetli, sağlıklı tarifler yapmak için işe koyulalım. Sağlıklı ve iyi günler dilerim. R. Işın İMREN

Bellanut Basmati Pirinç ve Beslenme

BASMATİ PİRİNÇ Basmati pirinç beyaz ve kahverengi olarak iki türü bulunan glisemik indeksi düşük pirinç türüdür. Bu özelliği sayesinde özellikle diyet listelerine eklenir ve diyabet hastalarının kullanımı için uygundur. Peki ya glisemik indeks nedir ? Glisemik indeks, karbonhidrat içeren gıdaların kan şekerini nasıl yükselttiğini ölçen bir değerdir. Pişerken kendi boyutunun iki katı kadar uzayabilen tek pirinç türü olarak bilinmekle birlikte pişerken bol su kullanılır.Basmati pirinc yetişme alanı olarak sulak yerleri tercih eder , bol su ile yetişir. Pişerken de normal pirince kullandığımız su miktarından daha fazlasını koyarız fakat su özelliğini bozmaz, lapa lapa yapmaz aksine tane tane ayrıldığını göreceksiniz. Belirli bir bölgede yetişebilen basmati pirinc yetişirken belli hava ve su koşulları ister .Bu yüzden Kuzey Hindistan’a özgü bir pirinç türü olarak bilinir. Sağlık Açısından Önemi Hem kahverengi hem de beyaz basmati pirinci, aşağıdakiler dahil birçok sağlık yararı sağlar: Basmati pirinç B1 vitamini, B6 vitamini, E vitamini, K vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko içerir.. Glisemik indeksi düşük olan basmati pirincini özellikle diyabet hastalarına önerilmektedir. Basmati pirinci kanın pıhtılaşmasını önler ve aynı zamanda lif içeren bu piriç türü kalp sağlığını korur. Şeker hastalığı Özellikle beyaz pirinç olmakla birlikte çoğu pirinç türü, yüksek bir glisemik indekse sahiptir.Basmati pirinci,tercih etmemizin en büyük sebebi glisemik indeksinin düşük olmasıdır, ölçekte çok daha düşüktür. 50 ile 58 arasında bir glisemik indekse sahip olan basmati pirinci, düşük ila orta glisemik indeksli besin grubundadır. Şeker hastalığınız bulunuyorsa, daha düşük porsiyonlarda sağlıklı beslenmenize dahil edebilirsiniz. Lif Düşük glisemik indekse sahip olmasının yanında basmati pirinci önemli miktarda lif içerir.Bu da metabolizma ve sindirim üzerine olumlu etkiler sağlar. Lif alımınının daha yüksek oranda olması, Tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltmasına katkı sağlayabilir.Lif alımının yetersiz ve düşük olması, kabızlık vb. sindirim sorunlarına sebep olabilir . Kalp ve damar Sağlığı Kepekli tahıllar ile beslenmek örneğin ahverengi basmati pirinci gibi, daha düşük kalp hastalığı riski ile doğrudan bağlantılıdır. Tam tahıllar kandaki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmakla birlikte kalp hastalığı için bir risk faktörü olan yüksek tansiyon riskini azaltmaya yardımcı olurlar . Azaltılmış Kanser Riski Bu piriç türü, beyaz pirinçten daha fazla lif içermekle birlikte diğer kahverengi pirinç türlerinden yaklaşık% 20 daha fazladır. Daha yüksek lif oranına sahip diyetler, öncelikle kolorektal kanser olmak üzere belirli kanser türlerini oluşturma riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir Daha İyi Beyin Sağlığı Basmati pirinci, B1 (tiamin) dahil olmakla birlikte B vitamini açısından oldukça yüksektir. Her porsiyonda günlük önerilen alım miktarınızın% 22'sine sahiptir. Tiamin beyin sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir ve bir eksiklik Wernicke ensefalopatisi denilen bir sağlık problemine yol açabilir . Basmati pirinci bu özelliklerinin yanında birçok öneme sahip besin içerir .Bunlar B1 vitamini (tiamin), Çinko, B6 Vitamini, Bakır, Folat, Demir, Magnezyum ,Fosfor Basmati pirinci nasıl pişirilir ? Öncelikle basmati pirincini iyice yıkayıp süzülmeye bırakın Daha sonra tercihine göre yağı ekleyip süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tuz ve yeterince suyu ekelyip kapağını kapatın Hazır olan basmati pilavını 15 dakika sonra yanında çeşitli ek gıdalar ve sade olarak sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. Basmati pirincini diğer besinlerle nasıl kombinleyebiliriz ? Hem kahverengi hem de beyaz çeşidi olan Basmati pirinci, köriler, çorbalar ve çeşitli diğer yemeklerle daha lezzetli ve besin değerini yükselten bir parça haline getirilebilir. Sebze ve bir proteinle (tavuk veya tofu gibi) karıştırarak kızartıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Hindistan cevizi sütü, zerdeçal ve taze zencefil ile eşleştirerek besleyici ve lezzetli bir karışım elde edebilirsiniz. Tam bir protein için siyah fasulye ile karıştırabilirsiniz. Birçok sporcu ve vücut geliştirmeci , vücut geliştirme veya egzersiz diyetinin bir parçası olarak kullanılacak en iyi beyaz pirinç çeşidi olarak basmatiyi tercih eder.Sizde sağlığınıza değer katmak için bir deneyin. Sağlık en değerli şeyimiz ve bunu ancak doğru beslenme ve egzrsizle mükemmel hale getirebilir. Sağlıklı ve bol enerji dolu günler R.Işın İMREN

Fıstık Ezmesi İle Sağlıklı Yaşamın Anahtarı Elinizde

Neden Fıstık Ezmesi Tüketilmeli? Fıstık ezmesi birçoğumuzun ekmeğe sürüp yemeye bayıldığı bir kısmımızın yulaf pirinç patlağı ve meyvelerle kombinlediği bazen meyvelerle birlikte tatlandırılıp kullanılan oldukça sağlıklı ve besleyici bir gıdadır. Fıstık ezmesi , yüksek protein değeri ve sağlıklı yağları barındırması nedeniyle sporcuların ve özellikle fitnessın her branşıyla ilgilenen kişilerin tercihidir. Fıstık Ezmesinin İçeriginde Ne var? Fıstık ezmesi içerdiği yüksek protein ve lif sayesinde vücutta uzun süreli tokluk hissi yaratır.Kişinin tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamasıyla ön plana çıkar. Fazla kilo problemi yaşayan bireylerde az miktarda tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde gidermek için kullanılabilir. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde kas gelişimini destekler . Magnezyum, çinko,selenyum ve demir bulundurur. Çinko protein sentezinde görev alarak kas gelişimine destek olur.Magnezyum ise metabolik aktivite , kemik ve kardiyovasküler sistemde rol oynarken kas kuvvetini büyük ölçüde arttırmaktadır.Selenyum güçlü bir antioksidandır.Demir ise bilindiği üzere kan yapımında büyük bir rolü vardır.Yüksek antioksidan ve E vitaminini içerisinde barındırır. Cildi yenileme özelliği vardır. Niasin ve folat kaynağı olmakla birlikte kaliteli içeriği ile en sağlıklı ve popüler tatlılar arasında yer almaktadır. Doymamış yağ bulunduran fıstık ezmesi kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.İçerisindeki B3(Niasin) Alzheimer vb.hastalıklara yakalanma riskini azalttığına yönelik çalışmalar vardır. Çok çeşitli şekilde tüketimi bulunan fıstık ezmesi ekmeğe sürülebilir, reçelle tüketilebilir.Süte konulup tatlandırıldığı gibi muza sürülüp bal ile birlikte kombine edilebilir. Pirinç patlağına sürülebilir ayrıca kek ,pankek ,pasta, kurabiye gibi hamurişlerine katılarak besin değerleri arttırılabilir ve tatlandırılabilir. Şu an birbirinden lezzetli birçok fıstık ezmesi içeriğine sahip tarifler mevcuttur . Ayrıca et ürünleri ve salatalara sos yapımında da tercih edilmektedir. Fıstık ezmesi günün her saatinde tüketilebilmekle birlikte doğru sekilde ve ölçülerde tüketildiğinde faydası en yüksek olacaktır.protein anlamında zengin içeriği sebebiyle sporcuların ihtiyacı olan proteini tamamlanmasında önemli bir atıştırmalıktır. Tüm bu faydaları bir yana 100 gramında bulundurduğu 645 kalori sebebiyle dikkatli ve kontrollü tüketilmesi önerilir. Sanıldığı üzere yer fıstığı bir kuruyemiş değil baklagildir.Yapılan yüksek yoğunluklu antrenmanlar , zor egzersizler veya ağırlık sporları için fıstık ezmesinin verdiği enerjiden yararlanmak sporcular için bu besini olmazsa olmaz kılıyor.Egzersizin hem daha verimli ve aktıf , antrenman sonrasında ise fiziksei toparlanmanın daha hızlı ve kaliteli olması açısından tercih edilir. Egzersiz sırasında hasara uğratılan kas dokusu onarımı için aminoasitlere ihtiyaç vardır ki proteinlerin yapıtaşları aminoasit olduğu için fıstık ezmesi kas onarımını destekler. Düşük karbonhidrat oranı fıstık ezmesini diyete uygun hale getirir.Tip2 diyabet hastaları için önerilen sağlıklı bir tatlı önerisidir. Bellanut’ın özel içeriği ve üstün kalitesi ile üretilmiş olan Bellanutspurry ürününü fıstık ezmesi seçiminizde güvenle tercih edebilirsiniz.Sağlık dolu günler dilerim. R.Işın İmren

Fıstık Ezmesi Tüketmek İçin 9 Sebep

1.MEME KANSERİ RİSKİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLUR Fıstıklardaki doğal protein ve yağlar, kanser gibi meme hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltabilir. Bu, Meme Kanseri Araştırma Vakfı ve ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma ile desteklenmiştir. Günlük olarak fıstık ezmesi yemenin vücudunuz ve özellikle göğüsleriniz üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Yani, eğer alerjiniz yoksa, öğünlerinize fıstık ezmesini muhakkak ekleyin. 2.KİLO ALIMINI ENGELLER Fıstık ezmesinin, çok yağlı olduğu düşünüldüğü için birçok diyet planından haksız yere çıkarıldığı ortaya çıktı. Ancak bunun aksine, fıstık ezmesi protein, lif ve beslenme için harika bir kaynaktır. Kan şekeri seviyelerini değiştirmez ve vücudunuza sağlıklı elementler sağlar. Haftada iki kez iki yemek kaşığı tüketmek, kilo alımında azalmaya neden olabilir. 3.STRESİ ÖNLER Stres hormonu, kortizol seviyelerini normalleştirmeye yardımcı olabilecek beta-sitosterol adı verilen bir bitki sterol içerir. Sağlıklı yağların, antioksidanların, demir, magnezyum, kalsiyum ve C vitamininin eksikliğini telafi etmenize yardımcı olur, bu da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Ayrıca, yanında en sevdiğiniz atıştırmalıkla birlikte, ruh haliniz üzerinde daha iyi bir etkiye sahip olacaktır. 4.BEYİN AKTİVİTESİNİ HIZLANDIRIR VE HAFIZAYI DESTEKLER Yer fıstığının içindeki E vitamini, çinko, magnezyum ve niasin beyin aktivitesini destekler. E vitamini, özellikle yaşlı insanlar için belleği artırabilir. Alzheimer hastalığının ılımlı hale gelmesine yardımcı olduğu bile bulunmuştur. Yani, bir kavanoz fıstık ezmesi sevgili anneanne, babaanne ve dedeleriniz için iyi bir atıştırmalık olabilir! 5.KASLARI GÜÇLENDİRİR Fıstık ezmesi, harika bir egzersiz öncesi ve sonrası besinidir. İçindeki yağ ve karbonhidratları ile sizi tüm egzersiz seansı boyunca yeterli enerjiyle dolduracaktır. Ayrıca kas sağlığının iyileşmesinde anahtar rol oynayan potasyum açısından da zengindir. Dahası, ağrıyan kaslara ve kramplara sahip olmanızı engelleyebilir, böylece egzersiziniz adeta bir zevke dönüşecektir! 6.TANSİYONU DENGEDE TUTAR Potasyumun bir diğer harika özelliği ise, basıncı düşürebilir. Bu etki, fıstıkların zengin olduğu bir başka element olan magnezyum ile desteklenir. Ancak bunun için, fıstık ezmesinin tuzsuzunu tercih etmeniz gerekir. 7.DİYABET RİSKİNİ AZALTIR Fıstık ezmesinin bir başka şaşırtıcı özelliği ise, diyabet riskini azaltmasıdır. Evet, yer fıstığı çok fazla yağ içerir, ancak bunlar doymamış yağlardır ve sizin için sağlıklıdırlar. Glikoz ve insülin dengesini iyileştirebilirler. Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda, konuyla ilgili şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Çalışmalara göre, düzenli olarak fıstık ezmesi tüketen kadınların, hiç yemeyenlere kıyasla %21 azalmış diyabet riskine sahip olduğu ortaya çıktı. 8.DAHA İYİ BİR UYKU ÇEKMENİZİ SAĞLAR Fıstıklardaki triptofan adı verilen aminoasit, uyku hormonu, melatonin ve mutluluk hormonu vücuttaki serotonini artırır. Dolayısıyla sizi sakinleştirir, vücudunuzun süreçlerini yavaşlatır ve iyi bir gece uykusunu teşvik eder. Sadece birkaç yemek kaşığı kadar tüketmeniz, iyi bir uyku için yardımcı olacaktır. 9.HAMİLE ANNELER İÇİN FAYDALIDIR Hamilelik sırasında fıstık ezmesi yemek, aynı zamanda fetüs üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Fetüsün toleransını artırabilir ve uterodaki fındık alerjilerinden korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca, yer fıstığının tüm yararlı unsurları annelerin sağlığına ekstra fayda sağlayacaktır. Bellanut Fıstık Ezmesi Çeşitleri İçin Tıklayın

0 Şeker Soslarımızı Denediniz mi?

Sağlıklı ve kalorisi düşük sos arıyorsun ama bulamıyorsun değil mi? Peki sana stevia ile tatlandırılmış 0 şeker, düşük kalorili ve düşük sodyumlu Bellanut soslar var desek tanışmak ister miydin? Türkiye’nin ilk ve tek yerli üretim sosları Bellanut’ta! Patates, tavuk, yulaf, sebzeler, etler… Kısacası aklına gelen her şey artık çok lezzetli! Bellanut Ketçap, Barbekü, Hardal ve Çilek sosuyla yemeğine lezzet, hayatına tat kat!

Bellanut Karabuğday Tüketmeniz İçin 10 Neden

Karabuğday, son zamanlarda çok popüler bir besin haline geldi. Greçka olarak da bilinen karabuğday, kuzukulağıgiller familyasına dahil. Yüksek lif içermesiyle diyet yapanların listesinde de yer almaya başlayan karabuğday gluten içermemesi, kansere karşı koruyucu olması, düşük yağ içermesi ve yüksek protein oranı ile herkesin dikkatini çekmeye başladı. İşte karabuğday tüketmeniz için 10 neden: 1. Zengin protein kaynağı Karabuğdayın protein değeri oldukça yüksektir. Et yerine yiyebileceğiniz besinlerden biri olan karabuğday, aynı zamanda lif oranı çok yüksek olduğu için sindirimi de çok kolaydır. Böylece sindirim hastalıklarına da iyi gelir. 2. Gluten içermez Gluten içermeyen besin olmasıyla karabuğday çok değerlidir. Özellikle çölyak hastaları için gluten içermeyen gıdaların tüketilmesi oldukça önemlidir. 3. Kolesterol düşürücü Karabuğday içerisinde bulunan rutin sayesinde kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kalp dostu olan karabuğday, düzenli kullanımda hipertansiyon riskini de azaltır. 4. Kan şekerini kontrol eder Karabuğday, glisemik indeksi düşük besinler arasında yer alır. Kan şeker seviyesini yavaş yavaş düşürerek kontrol altına alır. 5. Kansere karşı koruyucu İçerisinde bulunan bileşenler ve antioksidanlar sayesinde kolon kanseri, göğüs kanseri gibi hastalıklara karşı koruyucu görev üstlenir. 6. Yüksek tansiyonu düşürmede etkili İçerisindeki potasyum oranı oldukça yüksek olan karabuğday tansiyonu dengeliyor. 7. Kansızlığa karşı faydalı Magnezyum, demir, fosfor ve potasyum yönünden çok zengin olan karabuğday, kansızlığa da iyi gelir. 8. Kilo vermeye yardımcı Karabuğday düşük yağ oranıyla bilinir. İçerisinde bulunan yüksek lif sayesinde uzun süre tok tutar. Çorbalarda, salatalarda ve yemeklerde kullanılarak kolayca kilo verilebilir. 9. Cilt ve saça faydalı Karabuğdayın içerisinde bulunan B1, B3, B5 VE B9 vitaminleri sayesinde sağlıklı bir cilt ve güçlü saçların oluşmasını sağlar. İçindeki rutin maddesi sayesinde kırışıkları önler. Keratin, tırnak ve saçların temel bileşenidir. Karabuğday, keratin üretimi için gerekli amino asitleri içerir. Saçların kolay uzamasını sağlar. 10. Karaciğer yağlanmasına karşı önleyici etkiye sahip Karabuğday, kolin bileşeni sayesinde tam bir karaciğer dostudur. Böylece karaciğer yağlanmasının azalmasına yardımcı olur.

Fit Twix Bar

Bugun size ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz spordan önce veya sonra enerjik depolamak isteyeceğiniz bir sağlıklı twix bar ile geldim. Artık o zaman dışardan almaya son devri diyebilir miyiz🤪
Fit Twix Bar
Alt Taban;
Yarım su bardağı artı 2 yemek kaşığı rondodan gecilmiş yulaf
1,5 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hindistan ceviz yağı
Orta kısım;
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi( @bellanutpeanutbutter )
Üzeri için;
Bitter çikolata
Öncelikle alt tabanı için gereken tüm malzemeleri karıştırıyoruz. El takviyesi yapmanız da gerekebilir😉Sonra fırın kağıdına (kare sekilde olacak) serip 180 derecede 10 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine her yerine fıstık ezmesi gelicek sekilde sürüyoruz. Biraz buzdolabında beklettikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikoları sürüp 10 dakika daha buzdolabında bekletip yiyoruzz. 😋
Yaptıktan sonra #esothecook etiketi ile paylaşmayı unutmayın💕 #twixbar #bar#araöğün#lezzetlitarifler#instangram #sporsonrası#twix#yulafbar #easy#easyrecipes Etiketler: fıstık ezmesi lezzetli atıştırmalık

Peanut Butter Banana Smoothie Bowls / Fıstık Ezmeli Muzlu Smoothie Kaseleri

Ingredients 1 cup plain yogurt 2 cups frozen banana slices ¼ cup Bellanut Peanut Butter Blended with Plant Protein 2 tablespoons real maple syrup Suggested Toppings: ½ cup granola 1 medium banana, sliced 2 tablespoons Bellanut Peanut Butter Blended with Plant Protein 1 tablespoon shaved dark chocolate Directions In blender, add yogurt, frozen banana slices, 1/4 cup peanut butter and maple syrup. Cover and blend on high speed until smooth, stopping blender to push down mixture or scrape sides as needed. Pour into 2 serving bowls. Top each with suggested toppings. Serve immediately. Yapılışı 1. Blenderde yoğurt, donmuş muz dilimleri, 1/4 su bardağı fıstık ezmesi ve akçaağaç şurubu ekleyin. Pürüzsüz olana kadar yüksek hızda örtün ve karıştırın, karışımı aşağı doğru itmek veya gerektiği gibi kenarları kazıyın. 2. 2 servis kasesine dökün. Her birini önerilen malzemelerle doldurun. Hemen servis yapın.

Peanut Butter and Candy Cookie Bars / Fıstık Ezmesi ve Drajeli Kurabiye Barları

Ingredients ½ cup Bellanut Peanut Butter 1 cup butter, softened 1 ½ cups packed brown sugar 2 eggs 1 teaspoon vanilla extract 2 ½ cups all-purpose flour 1 teaspoon baking powder 1 teaspoon salt 2/3 cup rolled oats 1 cup white baking chips 1 cup candy-coated milk chocolate pieces, divided Directions Heat oven to 350°F. Grease 9×13-inch baking pan. In large bowl, cream together peanut butter, butter and brown sugar. Mix in egg and vanilla. Beat in flour, baking powder, and salt. Stir in oats, white baking chips, and ½ cup candy-coated chocolate pieces. Spread mixture evenly in prepared baking pan. Top with remaining ½ cup candy-coated chocolate pieces, pressing in lightly. Bake until set, 25 to 27 minutes. Allow to fully cool before cutting into bars. Yapılışı: 1.Fırını 350 ° F'ye ısıtın. 9 × 13 inç fırın tepsisini yağlayın. 2.Büyük bir kapta fıstık ezmesini, tereyağını ve esmer şekeri krema haline getirin. Yumurta ve vanilyayı karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Yulaf, beyaz pişirme cipsleri ve yarım fincan şeker kaplı çikolata parçalarını karıştırın. Karışımı hazırlanan fırın tepsisine eşit olarak yayın. 3.Kalan ½ fincan şeker kaplı çikolata parçaları ile hafifçe bastırarak üstüne koyun. Sertleşene kadar pişirin, 25 ila 27 dakika. Çubuklar halinde kesmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

TRUST GIDA LTD. STİ.

+90 312 397 12 11

Macun Mah. Batı Blv. ATB İş Merkezi 1/201 Yenimahalle Ankara Turkey

info@trustgida.com